Rabu, 4 Ogos 2010

BBQ kambing ~ Syaaban ke Ramadhan

Inilah kelengkapan dan persediaan bagi urusniaga kambing panggang
di bazar Ramadhan. Semua ini didapati bila Pak Ngah siap berkursus, dan mendapat lesen meniaga makanan dari MPS.....bagi tapak niaga bazar Ramadhan...ada apron, kopiah, kad penama dan juga board....aisehh Pak Ngah dah silap eja..maaaa chicken jadi chiken lorrr hihih
Ini white board yang ada kat dalam kedai.....
alhamdulillah disaat2 akhir bulan Syaaban..tempahan diterima...
juga disaat Pak ngah menghadapi ujian...kesabaran, kefahaman,
keyakinan akan rezeki Allah...
Inilah dunia perniagaan...
bak melangkah dari satu anak tangga ke anak tangga yang lain...
bukan sekadar wang yang dicari...sebagai keperluan diri tetapi...
niat ibadah juga perlu kita sematkan..dalam hati.....
barulah ikhlas dan jujur berdamping sekali...
mudah-mudahan yang sikit ni ada keberkatannya...dan diredhai Ilahi..
kalau difikir hanya untuk duniawi...kita akan hanyut tiada bertepi....
Segala dugaan....hari ini dalam diam Pak Ngah & Mak ngah berserah sahaja..
pada Allah itulah ujian pada kami ......
kalau sudi bersama, kami syukuri...moga Allah membalas jasa2 mereka dengan kami
Wang ringgit termampu telah kami beri
Mohon jangan kami...menangung beban culasnya...dengan pelbagai alasan diberi...
Ya Allah semua dalam gengamanMU kami semua diuji...sesama sendiri..
mudah-mudahan...kami sentiasa berada dalam jalan yang lurus..jua nanti...
Masih jauh perjalanan kedai BBQ kambing ni....
Kami tetap bersabar...berusaha..dan istiqamah..dalam bekerja..
Insyallah...usaha gigih pasti ada kejayaanNya...
Segala dugaan dan apajua masalah..akan tetap kami harungi..sebaiknya..
Lagi gambar barangan dan alatan bagi persediaan pada



4 ulasan:

Ummi Humaira berkata...

salam Sham...

teringin sesangat nk rasa kambing tuuuu ,kalau adik sham dr KD tu datang Rawang , kirimkan akak 2 pinggan tau , nanti RMnya akak bank-in kan , boleh ker ??? he he he tu kira dah tak sabaq nk rasa ler ....

shami2 berkata...

Salam kak umi...

Boleh jer kak umi..entah biler diaorang datang tu..insyallah tak janji..ahad ni mungkin akan kesana....sebab nak hantar telekung yg diorder...
kalau ader sesaper nak order lagi best gak nih hehehhe

Ummi Humaira berkata...

salam sham...

yg pasti untuk akak dulu tau , nanti akak cuba tanya jiran yg lain ..

shami2 berkata...

Salam kak umi..

Aduaiii..sampai gitu sekali kak....kalau ada apa salahnya kan....

Pak Ngah Hilmi Katering : Lemang dari daun lerek

Salam sejahtera, lemang sangat sinonim dengan Syawal, tahun ini Pak Ngah Hilmi Katering menyajik...