Isnin, 2 Ogos 2010

Silent reader ~ telekung

Antara telekung baik untuk kegunaan seharian maupun
sebagai kelengkapan ibadah haji & umrah

Ini rupa ...telekung yang siap di pakai......

Alhamdulillah pada hari jumaat lepas bersamaan 30hb Julai....
Shami2 bercuti...bagi merehatkan minda heheh
yang keletihan sebab pangku tugas2 ofis...setelah sekian lama boss bercuti...
Kebetulan tiada tugasan yang penting atau mendesak maka rakan2 sepejabat mengesyorkan shami2 pergi cuti....so disambutlah dengan baik...saranan tersebut..
Bukan tak boleh bercuti tetapi..risau apa2 hal nanti kecoh lakk ofis nih..
maklumlah ofis kecik jer...kecohnya besar kan...hihii
Dan kebetulan shami2 ada terima order telekung dari sileant reader....
maaf gambarnya tiada disini....
Order telekung ini datangnya dari seorang kakak bagi shami2..iaitu
Pn Noraini Bt A kadir dari Institut Pendidikan Guru Malaysia
Kampus pendidikan Teknik, Jln Tun Razak KL...
Setelah siap menghantar adik mimi ketaska..shami dan Pak ngah pun bergerak ke KL...
Memula singgah ke Selayang sarapan kemudian menuju ke Pejabat kak Ani....
SMS di terima...pertanyaan dijawap..akhirnya sampai shami2 ke pejabat kak Ani...
Salam perkenalan di sambut...pertama kali shami2 bersua Kak Ani...dan juga Kak Jamilah..
Terima kasih pada kak Ani, kak Jamilah dan kengkawan....

Untuk order berikutnya:
Telekung cotton sulam
Telekung cotton jepun
Anak telekung
nanti2 saya call pergi hantar yer....bolehlah kita jumpa lagi. Inilah antara barangan persiapan mereka bagi menunaikan haji pada musim ini


Antara produk lain yang ada
Telekung ziarah, anak telekung..berupa telekung tapi saiz sahaja yang di kecilkan....

Hari Ahad juga penuh aktiviti..BBQ kambing telah pergi ke family gathering dekat kawasan Tasik Biru Kundang....diuruskan crew ...gambo takder sebab shami2 tak ikut....
Lagi pulak sibuk memasak tempahan makan malam yakni nasi putih, kari rebung, tulang dan daging..kerabu jantung pisang..buncis goreng dengan udang...dan ulam2...ala2 kampung gitu...bagi majlis doa selamat, tahlil, dan solat hajat seorang hamba Allah untuk menunaikan umrah....

shami2 dan Pak Ngah bertungkus lumus memasak...Selesai Pak ngah menyusul ke Kundang...shami2 & pembantu tunggu kedai sampai jam 12 malam... ada tetamu dari masjid Nurul Iman datang..serta kenalan alhamdulillah....ada perkongsian ilmu dengan seorang jemaah wanita dari masjid semuanya...diatur dengan indah oleh Allah.....nikmat Allah yang mana satu yang nak didustakan lagi...


dan 5hb Malam, 7hb ..BBQ kambing akan menghabiskan segala tempahan bagi bulan Syaaban...berikutnya pada bulan Ramadhan....tentulah BBQ kambing berbungkus pulak...kami akan beroperasi dari tapak bazar Ramadhan Rawang.....esok acara pengundian akan dijalankan...bagi menentukan tapak..semua urusan kursus dan juga perlesenan telahpun diselesaikan oleh Pak Ngah..
..insyallah....semoga semuanya berjalan dengan baik....

8 ulasan:

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Sham,

Brp RM kak telekung2 tue?
Buatan mana kak?
Buat ler display pic dgn rege hihi

shami2 berkata...

salam syim..
Buatan Malaysia..tukang indon yg menetap di Msia..heheh
Stok terhad...perlu ditempah...sebab laris..
Cotton Sulam grd A RM 85
Cotton Sulam grd B 2 RM 80
Cotton plain grd A RM 70
Cotton jepun plain RM 130
Cotton china sulam putih RM 190.00
Cotton sulam putih shj (Telekung ziarah) RM75.00
Anak telekung RM 18.00

Kalau order ada stok bole dapat segera
Jessie grd A sulam warna @ benang perak RM 140
Jessie grd A plain RM 100
Jessie grd B telekung shj RM 20.00
Jessie grd B sepasang RM 40.00

Harga termasuk kos penghantaran sekitar lembah klang sahaja...minimun order 2 pasang

Lain2 barangan seperti stokin dan sarung tangan ada jugak..bole didapati di kedai BBQ kambin..heheheh

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

Alhamdulillah
banyak tempahan
moga terus maju jaya

Wassalam

Kak Sidah berkata...

salam shami,

semoga terus berkembang maju dengan kegigihan usaha

PINATBATE berkata...

Teringin pulak rasa hati nak beli telekung baru sempena puasa ni..apa-apa pun,semuga bisnes makin maju!

JHaZKiTaRo berkata...

salam ukhwah.. blog hopping.. kalau rajin nak baca pengalaman saya mengembara di 45 BUAH NEGARA, jemput2 singgah blog saye.. :)

rezeki berkata...

salam shami

alhamdulillah

semoga pintu rezeki terus dibuka seluas-luasnya

insyallah

shami2 berkata...

Salam cik rozali..

Alhamdulillah...adalah sikit2..sempena bulan ramadhan...ni ramai wanita2 solehah ingin mendapatkan telekung yang baru...kan..hehhe

Salam kak shidah..
Alhamdulillah kak perniagaan ni dah lama..cuma sekarang kembali di semarakkan...

Salam kak pinat..
Ya sambut ramadhan dengan azam..dan semangat baru..meningkatkan amal ibadah..kita sebanyak2nya..untuk sujud pada Ya Maha Esa...hiasilah diri kita...seindahnya...cantik bersih, manis didepan Allah Taala...kerana DIAlah yang menjadikan kita.....kan..

Salam jhaz..

Salam ukhwah...jemput datang ke kedai BBQ kambing...jugak...untuk menikmati kambing panggang istimewa...

Salam Pak itam..
Ya semangat dan motivasi dari Pak Itam sebagai usahawan...dan insan berjaya selalu saya dan Pak Ngah bincang2kan..hehhe ...ya mudah-mudahan..impian saya diperkenankan oleh Allah Taala...

Pak Ngah Hilmi Katering : Lemang dari daun lerek

Salam sejahtera, lemang sangat sinonim dengan Syawal, tahun ini Pak Ngah Hilmi Katering menyajik...