Rabu, 7 Julai 2010

BBQ kambing ~ Majlis perkahwinan Part 2

Pasangan pengantin sedang melepaskan belon....
BBQ kambing kat medan ..makanan..

Singgahsana pengantin
Meja makan pengantin..ada rantai kristal bling2 kata CM & kak Noor

Pengantin dan rakan2 ...

Lagi gambar belon..sib baik adik mimi tak der kat situ..kalau tidak mau
dia bergolek2..nak belon tu


Kakak ipar pengantin..Sharifah Alia...anak cikgu Fatimah AF...jadi pengacara majlis malam tu..bersama suaminya..abang pengantin perempuan...dah habis tugas..carik kambing jugak...hehhe crew BBQ layan habis dia



Jom layan teh tarik

Tn Haji...tuan rumah, juga ayah pengantin perempuan, serta abangnya..serta crew BBQ kambing ..

Tuan haji dan Pak ngah Hilmi

Lampu dalam taman berkelipan...

Di akhir2 majlis...itulah tenaga..petugas dari semua bahagian..pengurusan bagi menjayakan majlis
Kambing2 yang sedia untuk digolek....

Layan gambar lorrr

layan gambar...yg bawah tu mushroom sup, black pepper sos, kentang putar..
habis ...
Tray makanan kala dah lewat...lebih2 bungkus bagi tuan rumah...
Meja makan pengantin...

Pengantin nk potong kek..kedua2 mempelai adalah Dr....tahniah..
semoga kekal bahagia ke anak cucu

Karpet merah ke pelamin...
Lagi gambar pengantin....
Kek pengantin ..ini kalau adik mimi ada...susah larr mak ngah..dia suka sangat..kek..

Ini dia pelamin yang dah siap..sedia untuk menerima pengantinnya..heheheh
bagai nak rak tokeh pelamin nak menyiapkannya..






Inilah antara gambar yg ada semasa majlis perkahwinan berlansung..dimana
BBQ kambing jadi antara menu santapan pada tetamu2....majlis..alhamdulillah..
Mudah-mudahan..ada lagi tempahan diterima...dengar citer Pak itam nak tempah buat ulang tahun perkahwinan...hihihih ....pak itam betui karrr gurau nohhh....kalu betul ..gempak larr..heheh lagi2 buat kat HC
Maaf gambar pun tak disusun kemas....selamat melayan gambar...
kalu rasa nak makan mailah ke kedai Pak Ngah Hilmi ...




































































































5 ulasan:

rezeki berkata...

salam shami

heheheh

kami tetiap hari sambut ulangtahun perkahwinan tau hehehe

alhamdulillah,
rasa penat semua krew tu berbaloi krn dpt melaksanakan tanggungjawab dan amanah yg diberi tuan rumah

insyallah, pasti ada majlis lain yg menyusul nanti

Ayah Zain berkata...

salam Shami2,

wow, ini dinamakan serampang dua mata......
iklankan kambing golek. Strategi perniagaan.

az terlioq ni. az cadang nak p 17 Julai ni lah.

shami2 berkata...

Salam Pak itam..

Ya kaaa..hhehehe bertuah mak itam..heheh

Alhamdulillah...semuanya dipermudahkanNya...
Ya insyallah...ada tempahan weeding tu di Bangi...bulan November ni..mudah-mudahan...menjadi rezeki kami disana pula..Alhamdulillah

Salam AZ...
AZ nampak 2 mata orang lain belum tentu lagi..heheh kemungkinan 4 mata hehehe
Ala Az...saja isi diari..kambing ni biar Keluarga dapat tgok jugak...kalau strategi perniagaan alhamdulillah mudah-mudahan bertambahlah rezeki untuk saya sekeluarga dan crew...
AZ kalu datang ari tu saya balik kg...kedai tetap buka..tapi saya sekeluarga balik kedah jap ada hal..hehehheh harap maklum nah...

asyeqen berkata...

Salam Shami,

Dah beberapa kali buka n3 blog ini dan menjadi silent reader shami.
Tapi saya sekeluarga tak pernah makan daging kambing tapi kalau ke kenduri rumah orang kalau tak diberitau itu daging kambing kita akan makan saja tapi kalau diberitau dengan sendiri tekak menolak.....
Tapi bila nampak kambing Pak Ngah Hilmi ni macam berselera, mungkin satu hari nanti saya akan cuba......

shami2 berkata...

Salam asyeqen..

Selamat datang ke blog saya, salam perkenalan..
Semua orang cakap macam tu...sama juga dengan saya suatu ketika dulu...dan kini heheh...terutama kalau menu kurma kambing, kari kambing..bau trademark kambing tu tak leh terima sebenarnya..hehh
Tapi alhamdulillah BBQ kambing pak ngah hilmi saya boleh terima ..
Jemputlah datang kekedai....bila ada kelapangan..

Pak Ngah Hilmi Katering : Lemang dari daun lerek

Salam sejahtera, lemang sangat sinonim dengan Syawal, tahun ini Pak Ngah Hilmi Katering menyajik...