Isnin, 30 November 2009

BARBEKU KAMBING SHAMI

Proses menghidangkan barbeku kambing
Kambing yang telah dimerinat sedang dibakar


Proses menyusun dan menyediakan hidangan
Kambing yang sedang hangat di bakar...ini belum lagi yg dibakar potong

Setelah hampir sebulan lebih tidak bersiaran dan berkemas blog saya ni
Kepada kawan2 dn seluruh warga PDKM, inilah sebahagian part time business yg dikendalikan oleh suami saya dibantu oleh rakan2nya iaitu menerima tempahan barbeku kambing bagi apa jua majlis sekalipun baik majlis perkahwinan, dinner office, family day, majlis aqiqah, kenduri kesyukuran, tahlil, sambutan raya dll
Pernah juga menyediakan untuk AJK Darussyifa (Dato Haron Din) diBangi..
Bermula asalnya dari menyediakan hidangan di surau untuk para tuan guru, (dimana surau tesebut dikenali sebagai surau Lamb chop hidangan ini menjadi hidangan istimewa buat tuan2 guru).....yg datang mengajar
telah menerima tempahan dari luar kawasan surau.
Sehingga kini telah ke Perak, Kedah ( utk kawan2 sahaja) dan sebahagian besarnya sekitar Lembah Kelang.
Kepada CM, Kak Umi, kak Noor, Hanis, kak Nija, AZ, CR, IP, Afeez, Che Pit, Kak Zie, Ayahanda Kak Pinat , Simosa, Tikah, dll inilah menu kegemaran jemaah ditempat saya
mungkin suatu hari nanti kita bole adakan gathering PDKM...dn kita sama2 berbarbeku..
kepada sesiapa yg tidak sudi makan kambing sehingga kehari ini, pastikan ada merasainya terlebih dahulu.....pasti anda akan kembali lagi...untuk menikmatinya..
berulang2 kali ...telah terbukti kepada yang telah menikmati...
Saya dan suami juga merancang untuk mengadakan promosi dibeberapa tapak pasar tani, seperti Shah Alam, Tmn Melawati dan Taman Bersatu Rawang dalam masa terdekat...
Kami juga akan membuka satu kedai promosi di Jalan Utama Rawang berhampiran Tesco baru Rawang tidak lama lagi....diharap sesiapa yg ingin mencuba hidangan ini atau menempahnya bolelah menghubungi kami ditalian berikut: o12-9332709 atau email saja ke nnjaya73@yahoo.com
Sekiranya ada sesiapa yang berminat untuk belajar memasak hidangan ini, atau ingin memulakan perniagaan, kami sedia membantu memberikan khidmat nasihat serta bantuan pengurusan penyediaan peralatan. Maklumat lanjut sila hubungi saya.
Nampak macam iklan perniagaan...kat papan iklan, hakikatnya inilah yang diusahakan oleh suami saya,kepada yg ingin mengadakan majlis kenduri kahwin dan sebagainya kami juga menyediakan perkhidmatan sewa canopy, catering dll lagi...namun terhad dikawasan Lembah Kelang sahaja.....AZ.CR .maaf ler tak leh pi sampai kota tinggi...aperlagi buat cik IP..kita kat kota Paris tu....
Buat dek Afeez, Tikah, Hanis...jgan lupa order yer bila tiba masenyer nanti...hehehe
CM..rumah baru dah buat kenduri ker....senang2 nanti order ler kambing kiter nih...takut tak cukup sekor nanti...Kak Noor...kak Umi...macam maner bole kut kita minta CM anjurkan majlis nih..bole buat collection lagi...disamping hantar kat CL buat jariah..jom kita buat rehlah...raikan PDKM...

14 ulasan:

afeezz berkata...

salam kekanda shami2 : wow... macam sedap jer kambing itu, tp... saya kurang sikit lah makan kambing ni...takde rezki nampaknyer... sobsobsob...

afeezz berkata...

HARGA BOLEH DIRUNDING..

afeezz berkata...

salam kekanda shami2 : buat le satu iklan, bole kiteorg tolong promosikan kat rumah2 kami... (byk plak aku meninggalkan komen)

shami2 berkata...

Salam Dek Afeez..

Kau ni dek....buat akak terkejut tau dah ler dpt berita CL ada anak...tak sedar kau menjerit kat sini...maaf yer...jgan risau banyak tinggai komen kat sini, kurang2 nyer kau meramaikan nyer dek...hehehe

Rezeki ader dek ekau nih...harga bole dirunding nanti ckap ngan abang mie yer...
Iklan tu dalam proses...nanti bila kodai ada ready kat Rawang tu ekau akak jemput datang dolu...jgan lupa stanby ajak kawan2 dek..(nanti email no hp tu..

ummi humaira berkata...

salam sham

toyib.. mafi musykilah.... akak setuju ajer tp urus ler akak bab pengurusan dok belakang sekali , makan pandai ler .. he he he ... bila tu , di mana , dah tak sabaq nih

Ayah Zain berkata...

Salam Shami2,

ni rupanya yer. sedapnya kambing2 tu, erlior dah az ni. tp az tengok aje le yer.

shami2 berkata...

Salam Kak Umi..

Kak sabaq nah,...kita tunggu Presiden datang..termasuk bgn samad sekali ..baru bole jadik....minta approval dulu...apa maknanyer tu kak...kena tanya hlmi lah pulak...

Salam ayah zain..

Memang sedang AZ...bukan nak puji..tapi selalu dapat puji..hehehhe ...dah ramai orang buat dan kami ajar n bagi resepi tapi tak jadi2 ....

AZ ni saja tau...terliur erlior..pulak dia..

Rasa sikit tak pa..depar kata buat ubat...jgan tak rasa...tak baik dok tengok jarr...rasa sikit cam bulan posa tuh bole kan...pas tu makan ubat..
bagi Mrs AZ makankan pun bole...ngeh..ngeh..ngeh

afeezz berkata...

salam tuan rumah : AZ tu klu rasa sikit nak lagi nnt, last2 habis sekor kambing tu dia baham.. hahahah

cikgu mas berkata...

salam
kak sham

serius nak tanya ni berapa harga kos kambing tu dipanggang gaya gitu.....sama servis katering sekali ker???

shami2 berkata...

Salam Dekk

Ko ni dekkk..suka usik AZ tu...

Salam CM...

CM..harga tanya abg mie..nah..senang dia adjust kat maner nak bagi diskaun tu..hehehe
Saya jdi marketing jer...war2kanlah pada kawan2 yer...atau planning for our gathering jgak..

Noor berkata...

Salam Shami..

InsyAllah, akan akak war-war kan kepada jemaah masjid kat sini.. kalu ada yang berminat nanti.. kak suruh depa caling2 abg mie hang naa..

Semoga Allah memberkati perniagaan mu dik.. aminn..

shami2 berkata...

Salam Kak Noor

Terima kasih kak..bisnes masjid ke masjid..nih..buat jemaah..alhamdulillah amin utk doa akak tuh..

Che' Pit berkata...

nasib baik cheq takde BP.. leh melantak kambing tu.. buh sos blackpepper. fuyyoooooooooooo..

shami2 berkata...

Salam dek..Che pit...

Alhamdulillah bole order tu ngeh..ngeh..ngeh..
Order tau kalau ader makan2 kat kursus tuh,...CM da tanya dah..

Pak Ngah Hilmi Katering : Lemang dari daun lerek

Salam sejahtera, lemang sangat sinonim dengan Syawal, tahun ini Pak Ngah Hilmi Katering menyajik...