Isnin, 19 Julai 2010

Sambutan Hari jadi Az ~ Di BBQ kambing Pak Ngah Hilmi

Pada 17hb Julai yang lalu...Az telah merealisasikan hajatnya untuk menikmati hidangan BBQ kambing....dari sms bertukar dengan panggilan telefon....janji temu telah dibuat.....
Sejak awal pagi...shami ada hadiri kelas pengajian...tengahari kami sekeluarga terus pergi makan nasi ayam traffic light kat Sg Choh lepas tu..pergi kedai kek..sebab kak shidah bagitau 17hb Julai hari jadi Az...hehehe....memandangkan Az...boleh dikira baya mak shami..so..shami rasa terpanggil nak buat suprise heheh ....bukan apa pun sekadar menceriakan....hari2 istimewa az dan keluarga bersama rakan2 blogger yang lain....sempat call taj...shami offer juga yang lelain...
Kek dan roti sudah dibeli...petang kul 5.00 shami dah sampai kekedai...rakan2 BBQ sudah dimaklumkan seawal petang jumaat ..persediaan telah dibuat....shami sampai....
buatlah apa yang patut...hehhe...
Az sampai...diikuti...Cik rozali..sementara menunggu...kak shidah shami sibuk didapur..hehehh
entah kuarkan sumer segala..
idea nak menghidang....
Sambil tu kak Shidah dan silent reader kita Azlina dan saper tu lupa lakk namanya..dah sampai....diikuti Taj dan Syima...
tapi gambar tak de lakk nak tunjuk kena minta ihsan AZ dan kengkawan blogger kut....
Akhirnya acara makan2 pun bermula, ada nasi lemak daun pisang, kambing panggang, air limau, kek, buah nenas dari kebun AZ kat pontian ........heheh
Selesai sudah..Az minta diri...dulu..Kak Shidah dan lain2 solat maghrib kat kedai shami...
Alhamdulillah...Pak Ngah Dan Mak Ngah (shami)..seronok menerima tetamu...
dari jauh2 ni apa lagi ...yang lebih berusia....
seronok bila hari2 bahagia di raikan bersama2...bersama rakan2...alam maya..
Kak Shidah tempe mu itu tak per ....terlupa pun ...heheh
Kak Noor dan Afezz...kirim salam jer tak dapek datang katenyer.....ada hal...
Ampun dan maaf pada semua andai ada terkurang dan terlebih garam dan gula...dll lagi..
Jemputlah datang lagi...lain hari...yer...heheh
tak der gambo...banyak hhuhu penceritaan..slowwwwwww apaperpun..
KEPADA AZ DAN CIK ROZALI...
SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG KE ?????????
SEMOGA PANJANG UMUR, DITAMBAH REZEKI..BAHAGIA BERSAMA KELUARGA YANG DISAYANGI ...DARI DUNIA HINGGA AKHIRAT..NANTI...INSYALLAH

9 ulasan:

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Sham,

Terima kasih atas layanan aritu..
Nasi lemak tue sedap laa..
Buat AZ, tqsm..

afeezz berkata...

salam kak shami : maaf tak dpt datang, dah ade perancangan lain plak petang tuh. klu tak mmg nak join sgt2. nak makan kambing panggang bukan nak jumpe AZ pon... hahahhaha.... (abis la aku kene kutuk ngan AZ nnt)

SiNoMoSa berkata...

Afeezz, Hihi tak habis2 carik pasal dgn AZ..Tunggu sat lagi AZ mai habislah hang kena kutuk haha..dah laa hutang kecik hati aritu ada lagi haha

taj berkata...

Salam Shami...

best mmg best...
masa nk pi sampai telajak ke bukit beruntug...tapi mmg untung gi kedai shami...hehehhe
wahhh nasi lemak mmg sedap tak tipu arrr...
terima kasih shami,terima kasih AZ, terima kasih semua...
seronok malam tuh...dpt kenal juga dgn Azlina dan juga seronok melayan kerenah cucu KShidah yg keletah tuh...comeyy byk cakap btul...

balik...rugilah tak tapau nasi lemak...sedapppp

Ummi Humaira berkata...

salam Sham ,

rugi sangat tak dpt dtg ptg tu , akak ada dpt jemputan gak tp malangnya tak dpt join coz dah ada jemputan kat Paya Jaras ...

apa2 pun Selamat menyambut ulangtahun buat AZ n akhi Rozali ....

kak su berkata...

Salam shami2

Alhamdulillah, akhirnya AZ dan isterinya selamat sampai ke kedai shami2. Ber ia-ia akak terangkan jalan ke sana. Akak risau takut mereka putus asa takut sesat tapi alhamdulillah niat yang baik akan dipermudahkan Allah.

Kesal gak tak dapat joint sama, tapi anak dara akak balik, kesian lak nak tinggalkan dia, dia balik nak bermanja so...akak pilihlah tak joint. Tapi nasib baik AZ suami isteri sudi singgah umah akak.

Alhamdulillah.

Wslm

Ayah Zain berkata...

Salam Syami,

terima kasih atas layanan. Sengaja nak makan kambing panggang. Sebelum makan kambing dah latih makan sikit2 dulu kat majlis2 perkawian. Itu yang berani makan sampai kak syidah pesan beringat.

Alhamdulillah, missi terlaksana. tak ada apa-apa berlaku. Lepas ni boleh makan nasi beryani kambing.

afeez? Tak apa syima. No hal ngan ngan afeez tu. hahaha (gelak guling2 tu) ada aku kisah ngan afeez

boxhousestudio berkata...

salam syami2

BHS suka bahagia-bahagia cam gini...Alhamdulillah...masa makan syahmi2 ngan kawan-kawan semua ingat kat BHS kan kan kan..ha ha

shami2 berkata...

Salam syim...

Oh ya ka..ramai orng memuji rasa nasi lemak tu..alhamdulillah..moga rezeki 9 anak2 tu dibuka seluas2nya..sekarang surau dah mula tempah nasi lemak...utk lepas kelas pulak...

Salam dekk afezz
Ko memang...suka kaco az tau...bila nak datang makan kambin tu....heheh dah dokat dah aar...hihii

Salam syim..
Afezz memang suka narr kaco az..kalu dia tak usik cam makan tak der garam hihihi..

Salam taj..
Lenkali mai tapau ler heheh...mana ader rugi kan ker dah pegi bukit beruntung..hihii hang jgan marah cheq nohhh...

Salam kak umi..
Tak per lenkali mai nohh..hehehe

Salam kak su...
Ya layan anak dara tu..aar sian dia..kedai kambing ader jer ....kalu sunyi anak2 kat asrama meh ler makan....

Salam Az..
Crew BBQ teruja tgok AZ makan..saya dah khabar..Az...adalah pesakit tut***...depar tu semua peramah..cuma malu aar AZ baru datang pertama kali..heheh..makan boleh tapi check selalu...K...aikk nak makan beruyani pulak kaaaaa
makan sesuap dah ..jgan lebih2 kecut hati Mrs Zain nanti...hehhe

Psssssssst AZ afezzzzz tu sajer jer buat hal..dia takut Az sruh dia melanja kan..hahahahah

Salam kak tun..
Ala kak tun..memang ingat pun..hihihi...katanya kak tun ada majlis kat sinun ..shami tak kisah kalu kawan2 jemput tu walau shami tak kesempatan jemput mai ...meh ler datang jgan segan2 noh...kak tun sentiasa dihati ku..hahahah jiwang karat lakkk....depar2 nih kata kalu kak tun ada mau gamat....hehheheh

Pak Ngah Hilmi Grill Lamb & Catering Ramadan 1438 Hijrah

Kerabu taugeh & perut Gulai ikan masin versi utara Acar jeruk goreng Sayur campur Da...