Isnin, 12 Julai 2010

Family day ~ BBQ kambing

Tu dia gambar..mereka bersama semua kakitangan berjumlah 70 orang...serta anak2 dan isteri..
tempahan makanan sarapan, makan tengahari..dan BBQ kambin adalah dari Pak Ngah Hilmi dan juga mak ngah ( kak shami..)
Bilas pinggan kat sungai...sebenarnya depar nak main air..hehehhe tapi sampai kedai karang bilas ngan air panas didih lakkk...

Adik mimi & abang cik aan cuba2 main air sungai..heheh ....


Inilah saki baki BBQ kambing.....dipotong2..di bakar2 bagi dihabiskan...alhamdulillah



Bang...aik..makan sorang jer ker...




Ha tu dia...anak2 pekan masuk parit...main air...gasaklahkah...bila lagi nak main parit..



Kudo pun ada aar pak itam....kat taman rimba komenwelth ni ada jugak kuda...heheheh




Amboi sedapnya tok ngah kita makan aar..




Ni lagi..geng main parit..aar



Akhirnya tray buffet disusun2 balik alhamdulillah dah habis


Pak Ngah duk meninjau..tuh ..
kut2 pisau garpu dia ...kena culik..




Jurukamera depar duk tunggu kambing.....heheh beratur yer amoi...




Pak ngah Hilmi duk ambik angin bawah pokok..ngan kawan lama dia...
serta keluarga..dah tuo pun uban pun dah manyak...hehheh

Lelaki: Aisehhh sedapnya tulang kambing ni...awak nak rasa tak...
Perempuan: Btul ker...karang bagi saya gigit lakk

Ermmm tok ngah kita tu posing 360 darjah tuh...aar kambing punya pasal..kari, mari, ayam masak merah mak ngah pun tak jeling dah..tuh

....Pak Encik kita makan kat situ jer....aar

Tuk Ngah ngan Pak encik kita....tak leh pi jauh2 dah aar..karang nak datang
ambik lambat lakk..


Layan bang...gigit tulang kaaa...dia...

Aikk tuk Ngah..sampai ke dapor masuk aar dia....tak per makan...karang panas sungai dokat jer tuh...hehheh


Best kan makan tengahari sambil berkelah bawah pokok....teringat masa kecik2 dulu kami adik beradik makan tengahari kat tepi bendang atas batang rumbia..sambil kaki hulur kat tali air...nostalgia...

Ini satu lagi family..boss diorang..nih, sempat sapa mak ngah...heheh



Kawasan parking yg luas, ada toilet dan juga surau..untuk kegunaan...pengunjung..cukup privacy...kawasan yg segar..nyaman dikelilingi hujan hijau...nyaman rasa...
ni pun first time mak ngah datang..hehehehh

sesaper nak berlatih tunggang kuda pun boleh..aar kandang kuda..disini...kelas juga disediakan.. chalet ada...tempat mesyuarat dan training room pun ada ..promote beb..karang nak makan temapah ngan pak ngah hilmi...hehehh...

kentang lenyek...kambing..dll tuh aikk campur sekali kaa ayam masak merah..hehhe


Mee goreng mamak...antara menu sarapan hari tu..... nasi lemak daun pisang...karipap, popia, apam kukus...
kat kedai tak buat menu ni ..sbb..bimbang..terbalik meja kerusi semua hehehhe

Nasi putih, gulai daging, tulang dan rebung....ayam masak merah...resepi turun temurun keluarga mak ngah.....hehehhe


Tu dia kerabu taugeh, campur kerang...campur daun selom....juga dari mak ngah..

Tu dia....banner hari keluarga mereka....department...design..Mimos...

Pak Ngah, angah...dan crew.....

Sok..sek..sok..sek...kambing seekor..bla..bla..bla..gulai rebung pun ada...




Mak kata ambik kambing, potato, coslow...sama kerabu..kari rebung lagi....bla..bla
Ada juga yang makan bawah pokok dekat dengan sungai...best kan berkelah ditempat yg ada rimbunan hijau, udara pun segar ...
Adik mimi pun nak posing..heheh..sebenarnya dia nak main air ..tapi shami alih2 perhatian dia supaya bergambar dulu ...karang tak bergambar n3 kak shami..

Peserta sedang mengambil makanan

Sedap tuh makan bawah pokok...selerakan ..ni blum makan kuda panggang lagi...ada karang tak balik kita smua...


Semua sedang menikmati...hidangan tengahari...
Nyaman dikelilingi kawasan hijau...


Inilah kisah minggu ni...tempahan catering diterima penuh 2 hari..dan juga kedai dibuka macam biasa....permulaan...agak penat tapi..alhamdulillah semuanya selesai...
Hari sabtu...siapkan...untuk gathering Pak ngah dan Kawan2....dari jam 4.00 petang ...sampai pukul 12.30 malam...tutup kedai pukul 1.oo pagi setelah dicuci semuanya...
Pagi Ahad ada tempahan family day dari kawan satu ofis Pak Ngah dulu.....MIMOS...department design punya gathering...
sajian sarapan, tengahari, nasik berlauk kampung...dan BBQ kambing.....
sempat jugak bawa anak2..untuk beriadah..sambil bekerja...
sebagai upah adik mimi ngan abang cik aan...dapat tunggang kuda..gambo takder..lakkk..hehehh
lepas kemas dan balik...singgah lagi beli barang keperluan kedai dan untuk tempahan makan petang mesyuarat JKP Taman Tun Perak Rawang...
.Siapkan...semua hidangan..
jam 6.00 petang bertolak ke ofis mereka...sediakan...tunggu habis...
Alhamdulillah hampir maghrib...
semuanya selesai...syukur...semua hidangan dihabiskan..
Sampai kedai pastikan semua siap..mak ngah dan anak2 dihantar pulang
lepas siap semua...kami pun tido..heheh
jam 11.30 malam call Pak ngah...sebab rasa tak leh tido
aisehhh dapat berita kak su datang kat kedai..sonyap2 yer....patutlah semalam rasa macam nak kekedai..rupanya ada tetamu..tido pun tak leh lena...rupanya ada orang duk sebut2 nama shami..hehehheh
Kak Su...nanti2 sebelum datang call yer...boleh berkenalan...lanjut
Itulah diari kambing panggang minggu ni.....penat sangat ..huhuh
Btul pengalaman pak itam sungguh memberi pengajaran...
terima kasih pada kawan2 semua yg mendoakan terutama CL..kita semasa di Tanah Suci...
dan kawan2 yg senantiasa menyokong penuh.....kami di BBQ kambing Pak ngah Hilmi.....
Alhamdulillah syukur pada Allah atas kurnianya...hingga ke hari ini...
Penat...tak terkata...tapi usaha yg ada sungguh istimewa...menjadikan kami tetap ingin berusaha......tidak patah semangat...walaupun ada saki baki ,jaki ..dengki..yg saban waktu mencari peluang memberi komen2..
yang tak masuk diakal ini.....
kami terima...segalanya...dengan memohon perlindungan ilahi....
segala titik peluh ini mudah-mudahan akan membawa kami semua ke tanah suci....
Hidup kami semua diberkati dan kami bahagia bersama dalam kedai..
yang cukup istimewa ini
walau sekalipun kami tidak setanding KFC...dll lagi....
Tapi kami telah sedia menyajikan satu2nya
hidangan atau makanan kesukaan Nabi....
yakni..
Kambing...Panggang ........@
Pak Ngah Hilmi Grill Lamb Steak.........

6 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

seronoknya ada family day
yg bestnya ada kambing grill

pesan dgn pak ngah hilmi
hari khamis ni, jangan lupa
kat pejabat saya.
shami ikut sekali

Wassalam

kak su berkata...

Salam shami2

Alhamdulillah dapat singgah kedai shami2. Hubby akak makan sampai hancur tulang tuu dibuatnya.. nasib baik dia tak telan... Petang tadi masa ambil akak balik dari course dia nak makan burger sebab teringat kambaing Pak Ngah..huk.. huk...dia nak lagi...

Hari nii lagi best...jumpa AZ, Ummiizzudin dan Yong kat course 7 habit by Asnija...tak sangka ada member lain sama...

Alhamdulillah...course sampai hari Rabu...

Wslm

shami2 berkata...

Salam Ka su...

heheh jgan dibuatnya telan tulang tu karang sembelit lakkk susah...heheh gurau nah...
terima kasih atas sokongan...alhamdulillah..

Kak su jgan lupa kirim salam pada diorang sumer...jemputlah datang kekedai ramai2...heheh

shami2 berkata...

Salam cik rozali...

Sorry terlepas ..heheh
Ya Pak Ngah dah inform dah terima kasih....banyak2...heheh nanti2 ambik gambar nohh heheh
Kehadiran...insyallah kalau tak da halangan...ofis saya dekat jaa ngan ofis cik rozali hahahah

rezeki berkata...

salam shami

alhamdulillah, rezeki yg berpanjangan buat kalian

kuda heheheheh

pak itam nak beli sekor kudalah, buat jalan petang2 keliling kg sambil menjerit yehhhhhhhaaaaa

shami2 berkata...

Salam..pak itam..

Tu pasal hari tu tgok2 kuda tu duk tawaf keliling padang bawa anak2 kecik tetiba teringat nak masukkan dalam n3 nak tunjuk kat pak itam hihihii....kat rawang pun ada kudo..hehe

Pak Ngah Hilmi Grill Lamb & Catering Ramadan 1438 Hijrah

Kerabu taugeh & perut Gulai ikan masin versi utara Acar jeruk goreng Sayur campur Da...