Rabu, 19 Mei 2010

Solat hajat, tahlil, doa selamat ~kedai kambing P3

Anak2 dah keletihan....abang cik dan adik mimi dah penat dah tu..dah pekena nasi beriani kari kambing ..itulah ..jadinya hehehheh..
shami dan suami hanya berselera makan setelah memastikan semua tetamu makan dan pembungkusan buat tetamu2 khas dan kawan2 terdekat...diuruskan...alhamdulillah syukur dan terima kasih kepada kawan2 jemaah semua....yang telah menolong....moga Allah jua yang membalasnya....



Alhamdulillah...syukur...juga kerana suasana majlis berjalan lancar malam tadi
Inilah suasana ruang yang ada malam tapi semasa majlis solat hajat, doa selamat, yang disertai tahlil, bacaan yassin, zikir khusus kaedah dari darussyifa serta proses berkaitan bagi menyempurnakan pembukaan kedai suami shami2 malam tadi....
maaf gambar semasa majlis tidak dapat diusahakan kerana menghormati majlis...memandangkan semua jemaah adalah lelaki semuanya turut serta dalam majlis tersebut hanya shami2 saja perempuan...pergerakan pun terhad ...hehe
Untuk makluman kedai shami2 mula dibuka pada:
>>>>>>>>>>>>HARI INI ..........
19hb Mei 2010...
bersamaan 5 Jamadilakhir tahun hijrah 1431
4.00 petang hingga jam 11.00 malam...insyallah...
Kambing panggang sekor2 akan ada pada Ahad ini.....
Jom ramai jemputl kekedai ...shami2...
no ho 019-2284344...
ALAMATNYA:
BT 16 Jalan lama Rawang....
Dari selayang/ KL ~ lepas tesco....sebelah kanan berdepan kedai pintu World
Exit Toll Rawang ~ lepas masjid nurul iman, court mamoth, dan kedai kepala lori...sebelah kiri jalan... dah jumpa terus masuk parking...
kalau tak jumpa tipon aar...akak tunggu tepi jalan
bawa bendera shami2 hehehhe
Setelah selesai semua..jam 12.oo malam tadi shami2 ada di depan kedai..sungguh cerah suasana langit malam...susanan selepas hujan...tenang aman damai...
Ya Allah...syukur aku akan nikmat pemberianMU hanya Engkau dan aku dan suami yang tahu...
Semoga semuanya...berlalu semudah sesegar angin lalu..
dari pergunungan salju, damai mencengkam jiwaku,...
mengamit perasaan rindu....untuk
hadir lagi bermunajat padaMU...
Dalam meniti hari2 perjalanan waktu
Mudah-mudahan...akan sampai jua aku dibumi...
Rasul2MU...
Madinah, Makkah, dan Kaabah kiblat seluruh hamba2MU.
Suatu waktu seperti dalam percaturanMU...

18 ulasan:

kak su berkata...

Salam shami2

Alhamdulillah...berkat rhmat dariNya kan...

Doa akak shami2 akan berusaha bersungguh2 ya..

Wslm

rezeki berkata...

salam shami

alhamdulillah, doa saya moga perjalanannya dipermudahkan , sentiasa dirahmati dan dlm perlindungan Allah

semoga tabah menghadapi apa jua halangan dan rintangan dlm perniagaan , insyallah Allah bersama2 mu

mama ju, berkata...

Moga shami2 terus tabah dan berjaya dlm perniagaan.Insyallah kalau lalu dekat2 situ bolehlah mama singgah!

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam shami,

kak nab pun turut berdoa agar bisnes shami akan mendapat kejayaan. tabah dalam menempuhi dugaan.Allah bersama dengan orang2 yang bertaqwa.

SiNoMoSa berkata...

Salam Kanda Shami2,

Alhamdulillah akak dan abg helmi telah berjaya memiliki kedai dan biz sendiri.
Smg selepas ini berjaya pula dalam biz yang dijalankan hendaknya.
Smg semuanya dipermudahkan. Kalau nak tips boleh usha kat Papa Black hihi

Kak, oppss katne kedai tuh??

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

Didoakan moga perniagaan anda berjalan lancar serta mendapat keuntungan yg diredoi Allah

Wassalam

afeezz berkata...

salam kak shami : alhamdulillah.. tahniah wat kak shami dah hubby atas kejayaan membuka kedai tu. Alamat kedainya maner, camner nak dtg klu tak bg alamat... haha

shami2 berkata...

Salam Kak su...

Ya insyallah kak...terima kasih kak...

Salam Pak itam..

Ya saya ingat semua tips2 dan pesanan pak itam...dan saya berserah padaNYa..sob..sob..sob..

Salam mama..

Jomlah lalu kat situ heheh tipon kak sidah..sekali.. leh jumpa...terima kasih mama...

Salam Kak nab,..

Ya terima kasih atas doa2 kak nab..ketabahan dan kesabaran perlu dipupuk..kan

terima kasih pada mak dan ayah dan guru2, pensyarah2 yg telah mendidik saya..agar menjadi anak/orang yang tabah dan sabar serta kuat menempuh kehidupan yg penuh ranjau ini...
Kak nab juga adalah seorang guru kan....
Selamat hari lahir kak nab...

Salam syima..

Ya alhamdulillah...satu lagi pintu yang telah Allah buka pada akak untuk akak menuju kesatu alam ...perniagaan dan juga lorong kehidupan yg lebih mencabar jiwa dan raga...mudah-mudahan semuanya dipermudahkan...

baba black punya tips memang duk baca hari2 heheheh sib baik dia kasi free heheheh..

Salam cik rozali...

Insyallah dan terima kasih..semua di berkat doa kawan2 semua di maya dan realiti juga alhamdulillah....jom mai singgah nanti...

Salam dek afezzzzz

Terima kasih dekk...baru nak mula, banyak lagi yg tak lengkap...nak tunggu lengkap semua...memang tak lengkap2lah...huhuuh.
Ko yg paling dekat sekali kan..aar jangan tak datang sajer jer minta alamat tu... nanti ko datang akak letak black pepper tu manyak2 sikit...biar ko rasa kepedasannya hahahhaah

Syima memang patut akak bagi alamat pada dia..tau..hehehhe

taj berkata...

Salam,

Tahniah.
Alhamdulillah, akhirnya dengan izinNYA...terlaksana jua bisnis ini...maka dengan ini akan terlaksana juga hajat Taj utk memakan kambing panggang ini...I'm on d way...tguuuuuu

shami2 berkata...

salam taj..

Terima kasih taj..alhamdulillah...
taj mailah nak makan kambing...hehehe boleh sembang2 tgok apa ada...hehehh

manzlie berkata...

salam from Makkah


insyalah nantia balik kl cl nak p kedai akak


waslam

shami2 berkata...

Salam CL..

Ya ka..jom mai..kita pakat2 makan & sembang best tu...

ina berkata...

Alhamdullillah...dah selesai majlis dan selamat segalanya. 'Ya Allah, Kau berikan rezeki yang banyak, berkat & halal kepada Syami. Kau luaskanlah seluas-luasnya pintu rezekinya dan majukan perniagaannya...Amin, InsyaAllah.

Umi Azuddin berkata...

Salaam shami2,

Alhamdulillah, semoga Allah mempermudahkan segala usaha dan memberkati rezeki bisnes shami2 sekeluarga.

Syabas kepada Pak Ngah & Mak Ngah Mie :)

VpeaceV

Muhammad Hilmi berkata...

Salam kak ina

Terima kasih kak atas doa tu....nanti singgah mai....
Limpahkanlah nur hidayah, kasih sayang rahmat dan nikmat pada kawan2 ku sekelian yang telah mendoakan...perniagaan aku.kau permudahkanlah segala urusan kami....amin ..

Salam umi..
Terima kasih atas doa2 mu itu dek....

Ni pak ngah tolong jawap...bagi pihak mak ngah..tu dia tgah sibuk kat dapor hehehhe

Rahmat Ilahi berkata...

salam dik Shami & family...
Alhamdulillah RAHMAT ILAHI tuh...
Murah rezeki dipermudahkan segala urusan.

shami2 berkata...

Salam Rahmat ilahi..

Salam ukhwah..terima kasih kerna hadir diblog saya...amin untuk doa tu...

ainhany berkata...

salam kak,

alhamdulilah telah sempurna majlis doa selamat upaer nya..alahai kenapa laaa ain tatak tenguk ini blog awal2....melopes laa nak aminkan doa.(

insyaALLAH kak, nnti ain ajak family pendang pi mkan noo..Mudah2an rezki bertambah2 pasni..insya ALLAH

terimakasih ya

Pak Ngah Hilmi Grill Lamb & Catering Ramadan 1438 Hijrah

Kerabu taugeh & perut Gulai ikan masin versi utara Acar jeruk goreng Sayur campur Da...