Jumaat, 18 September 2009

SELAMAT HARI RAYA DAN SELAMAT ULANG TAHUN UNTUK KU JUGA

Gulai daging



Ketupat pulut.....makan dicicah gulai daging atau serunding
menu orang utara

Asalamualaikum semua

kawan2 di dunia maya

Hari ini Jumaat 18hb Septembar

Esok Sabtu 19hb Septembar pula

Menjelma tarikh ulang tahunku pula

Seiring Syawal yang mulia

Makin bertambahlah usia nampaknya

Dikesempatan ini sepuluh jari kususun sama rata

Mohon ampun dan maaf buat sahabat dialam maya

Semoga Ramadhan yang pergi membawa bersama keampunan dari Allah Taala

Syawal yang tiba dirai tanda kemenangan menunaikan rukun islam ..ya

Selamat pulang berhari raya ke kampung halaman anda

Pandu cermat jiwa selamat jangan cuba2 cilok aaaaaaa

Anak isteri harus dijaga

Moga selamat pulang dan tiba semula untuk bekerja

Sesaper yang nak buat open house sila habaq la

Ada rezeki kita bole jumpa beraya bersama..

Hanis, CM, AZ, IP, CL, Ijoi, Afeez, Che Pit, Ummi Umaira,

Pinatbata, dll dan tak lupa abang Samad Kita..

CL..pastikan siaran keudara aksi bang Samad dikirim aaaa

Sebagai hadiah hari jadi cheq na...

CL jgn gosip lar bukan ada apa...

melawak macam sedara mara....








































































9 ulasan:

Asnija berkata...

Hu..hu....banayak-banyak nama...namaku kau terlupa...cian caya....

tak pe...dihati jangan lupa noh...

Selamat Hari Jadi Shami...yang keberpa tu?

shami2 berkata...

Salam kak Nija

Aaaaaaaaaaa betui ka..alamak masa menaip dh ingat dh nak boh kat hujung sekali sbb nija...larr mak cik lupolah tu..hehhehh

Yar kak dihati musti ada punya...jgn rsau..
Dah tuo kak...CM bole tulun tekaaa...nanti dpt hdiah ..istimewa kiriman abg samad ...

p/s: Kak tgok no kt email addrs sya

cikgu mas berkata...

salam shahmi yg manis...cm dah smpai melaka dah..

selamat hari raya aidilfiri untuk shami , abg mie n anak2 mu yg comel tu..berkat besday thn ni jatuh 29 ramadhan,moga berkat umur kita,bertambah iman dan amal shahmi..rasanya ke 35 kot,sunnguh awet muda orgnya...

fuuh pandai sungguh memyimpul ketupat pulut daun palas tu,kita org selatan,makan ketupat nasi jer,

take care shami..siaran lgsung dr makkah jgn dilupa.

rasan

Hanis berkata...

salam kak shami,

salam aidilfitri, maaf zahir batin....semoga aidilfitri kali ini menjanji keceriaan kepada akak sekeluarga...kakak..umah hanis sentiasa terbuka untuk akak sekeluarga...mai laaa beraya umah hanis walaupon takda open house....huhuuh

selamat ulang tahun kelahiran pada akak...:-) seronoknye....sambut time raya....

manzlie berkata...

salam shami..

Selamat Hari Raya dan Selamat Ulangtahun...

ucapan dari cl dan abang samad...


waslam

shami2 berkata...

Salam kembali..

CM, terimakasih atas ucapan dan doamu itu...ya umur sya lebih kurang camtu dh masuk 36 thn nihhh

Simpulan ketupat tu shami buat ikut mana boleh jer tak leh lawan mak ,..dia ada simpulan2 tertentu...hehehe

Yarr ni dpt masuk lambt sbb kat kg tak der line..internet..sungguh tulus wjah bag smad kita yer...hehhe

Hanis,

Terima kasih atas doamu juga...takper open house jer kat blog ni pun boleh ...kan..kan..kan...

Salam CL

Terima kasih atas ucapanmu itu..kirim salam juga pd bng samad..kita..aarr heheheh

tima kasih kiriman gambarmu itu....

Noor berkata...

As Salam..

dear tuan tanah.. cheq pun berasa sedey jugak.. dan dan tu rasa nak teriak.. awatlah nama cheq tak ada.. pikiaq punya pikiaq.. oooo.. selama nie cheq cuma menjadi silent reader.. patut pun tuan tanah tak hengat kat cheq.. hu hu..

tak pa lah.. kali nie cheq bagi 'chance'.. laen kali kalu.. cheq tak mo mai dah.. la la la.. tapi kalu cheq nak mai jugak.. tuan tanah tak halau kot..

opss lupa lupa.. nak ucap 'hepi besday' belated skit.. & selamat ari raya pun belated jugak.. semoga Allah memberkati usia adinda shami.. aminnn

ummi humaira berkata...

salam shami2..
selamat menyambut hari lahir , yg ke36, anak ummi pun sambut pd hari raya gak bday dia yg k10. shami2 pun org utara gak ka, sama je ketupat n gulai daging nya.

shami2 berkata...

Salam kak Noor

Kak Noor terima kasih bebanyak la kerana singgah kat rumah cheq...besaq tapak tangan besar lagi alam maya ni cheq tadahkan buat kak Noor...terima kasih atas doa2 mu itu..cheq doakan juga buat kak Noor moga diberkati dan dirahmati Allah..selalu.

Gembira sgat dpt kunjungan Kak Noor...nak hadiah pantunlah...bole nohhh

Ketupat pulut menu shami
Wahai kak Noor yg baik budi
Sudi2lah selalu kunjung kemari
Bersedialah pula terima kunjungan shami
Dan juga kawan2 PDKM nanti...
hehehhe


Salam ummi humaira

Alhamdulillah dah sampai 36 tahun..tak taulah sampai bila janji Allah pd sya...
Doa semoga anak ummi humaira dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur..hendaknya. amin

Yupp sya orang utara..gulai daging ngan ketupatlah menu depar tapi raya ni mak sya sruh masak, rendang ayam ngan gulai ayam juga maklumlah anak cucu ramai..dh tu aderlah adik bradik yg ada BP..takmo makan daging...katonya...hishhh pulut tu pun perisa BP tu...hehehhe

Pak Ngah Hilmi Katering : Lemang dari daun lerek

Salam sejahtera, lemang sangat sinonim dengan Syawal, tahun ini Pak Ngah Hilmi Katering menyajik...