P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Isnin, 20 Disember 2010

Family Day Dept Facilities di The Woods Ulu Yam

Inilah barisan kawan2 Pak Ngah semasa bertugas di MIMOS dulu...generasi baru
Pak ngah adalah group asas daripada Kem Sains di bawah Jabatan Mimos.
Jabatan Facilities adalah Jabatan terakhir sebelum Pak ngah mengambil keputusan berhenti...untuk mengusahakan perniagaannya sendiri
Air sungai dikawasan perkelahan tu....best kan

Tak dapat main air dapat snap gambar pun oklah...kan hehe


Aisehh ni bukan Pak ngah ..tapi ni kawan dia keletihan setelah main2 dalam acara suka neka pass tu dah siap kenyang makan nasi dan kambing hihii

Pak ngah hilmi dan kawan lama .....tuh....


Antara hidangan makan tengahari yg ada.....

Ermm banyak makan nih...hehehe nampak lauk jer ..

Itu dia pembantu full time Pak ngah cik mad dan cik solah...
diimport khas dari Kedah ...setelah pembantu terdahulu telah graduate dengan jayanya...heheh
bersama kambing panggang .....
Mak ngan anak..selera makan tuh


X Boss Pak ngah dan Familynya...sedang menikmati makanan

Peserta sedang makan setelah selesai acara sukaneka...wahhh banyak hadiah yang dimenangi tuhhhh


Kambingggggggggggggggggggggg


Proses membuka foil.....dari kambing...
panas tuhhh ....

Tu dia menu hari tuh....nasi berlauk dari shami , kambing dari Pak ngah....

Aikk kak nih malu bila camera shami dihala padanya..aaa tgok tak jadik dia nak makan cepat tuh..kerabu penuh pinggan tuh....hehehhe

Makan nasi atas batuuuuuu.......

Dua adik manis sedang makan...

Kambing.........lagi


Lagik gambar air sungai

Gambar keseluruhan yang hadir..

Tu dia tempat makanan.....dari sarapan..bawa ke makan tengahari...dan juga kambing...


Acara sukaneka sedang rancak berjalan.....kat dapur tu rancak gakkk

Kambing sedang enak di panggang.....

Lori dan pajero a.k.a gajah dan unta ....sedang enak beradu kat parking....heheh

Adik mimi dan basah kuyup....main air..dengan abang cik...Pak Ngah dan shami serta crew sedang rancak memasak di bawah pokok.....

Sabtu lepas..BBQ kambing telah menyiapkan aturcara Family day bagi Dept Facilities Mimos yakni... itulah Jabatan di mana PaK ngah bertugas suatu waktu dulu.
Dari pengurusan tempat hingga penyediaan makanan semuanya di uruskan oleh Pak ngah...
mereka cuma datang bawa peralatan bagi menjayakan acara yg telah di atur....
Sejak malam lagi kami di crew BBQ telah bersiap sedia....sesudah subuh..makanan telah mula di masak...alhamdulillah semua selesai dengan baik...dan segalanya berjalan lancar...
Anak2 along, angah, abng cik ann dan adik mimi turut serta....dalam kesibukan mama dan baba..menunaikan tugas...mereka ambik peluang mandi manda...kat sungai..tuhhh..
Syukur semua selesai.....kami beredar pulang jam 3.00 petang....untuk operasi kedai pula...




















3 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

adik mimi tak masuk acara sukanika ke...

Wassalam

afeezz berkata...

salam kak shami : lepas maen sukaneka, mandi sungai pastu pekene kambing panggang plak, mmg bole terlelap bawah pokok...

shami2 berkata...

Salam cik rozali..

Kami hadir sebagai caterer jer heheh adik mimi awal2 lagi main air ..hihihi

Salam dek afezz
Ya ka....blum sempat mandi sungai dah terlelap dah si mamat tu ...heheh sapa nak jawap tuh...