P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Jumaat, 29 Oktober 2010

Barangan ibadah Haji & Umrah .....stok yang ada

Barangan jualan shami secara kecil-kecila...iaitu barangan keperluan haji dan umrah....ada telekung solat, telekung ziarah, sarung tangan, beg telekung lapik muka ...seluar panjang wanita untuk dipakai dengan jubah....sarung kasut ( biru) dan sarung batu (kuning)..bungkusan plastik kuning adalah telekung yang sedia untuk dihantar....
PC di pejabat.....inilah alat bantuan maya shami2 dipejabat......ruang kecil..semua ada...untuk bekerja serta melahirkan karya di blog.....bila ada kelapangan....
ada Al quran, ada kudapan, dan minuman....mineral water..kalender alat tulia dll...teman dibilik yang kecil ni.....ringkas ..sahaja


Keratan akhbar dalam cermin atas meja.....untuk tatapan hari2...dan kudapan buat kecergasan minda mineral water dan kismis....

Salam jumaat semua....
kalau Pak ngah sibuk dengan kedai...shami2 juga tak mau terlepas dengan perniagaan sendiri..yang diminati...iaitu jualan barangan ibadat haji dan umrah....
Malam tadi lepas solat isyak...kami sekeluarga menemani Pak Ngah membeli barang di Pasar Borong Selayang...balik hantar barang...Shami2 dan Pak Ngah pergi membeli barangan keperluan ibadat haji dan umrah seperti didalam gambar....di atas...kami sampai ke rumahnya jam 10.00 malam agak lewat...tapi beliau belum tidur..
.selesai urusan kami pun balik..sempat singgah beli buah duku langsat dan sesisir pisang emas...buat makan dalam kereta...heheheh
Malam tadi malam jumaat.....malam2 macam ni rasa indah sangat..semenjak masuk solat maghrib lagi..perasaan tu memang indah.....bila membeli barangan haji umrah tu...pun perasaan seronok semacam...berbunga2...
Terdetik dalam hati ...Ya Allah sibuk benar aku..ni
macam orang membeli bekalan nak pergi haji & umrah...
serba lengkap....telekung dah ada berbagai2 ..stokin, sarung tangan, kain ihram...sarung kasut, seluar panjang wanita..sarung batu.....aduhai....macam dah nak pergi ni....heheh
seronok semacam membelek2 barang ni....Bila lah...masanya akan tiba nanti....
sekarang shami2 menjual secara kecil-kecilan....secara online atau, kalau ada teman2 yg dah tau mereka akan telefon saja kalau dekat shami2 akan pergi hantar....kalau jauh pos saja....harapan dan impian untuk membuka kedai macam tu sentiasa berbunga2......heheheh
rasa rindu tu terubat....rasa macam masa tu dekat tapi ...entah bila...
sabar menunggu dengan setia ketentuanNya..

Tiada ulasan: