P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Isnin, 27 September 2010

Gathering Geng Basikal

Inilah geng basikal yang mana ahlinya terdiri daripada penduduk sekitar rawang
sempena bulan syawal ni....mereka telah sepakat mengadakan jamuan raya bersama
di kedai Pak ngah...

Menu pada malam itu tentulah BBQ kambing, mee goreng Pak ngah...lemang, rendang, serta kuih muih..dan minuman. Jamuan ini diadakan pada hari jumaat malam sabtu selepas solat isyak....
Pada petang tersebut juga ..tanpa diduga..sesorang telah menelefon Pak Ngah ..
minta diuruskan
penyembelihan kambing aqiqah buat anaknya...duit telah dibank in kan
dan dia akan datang untuk ambil saja...dagingnya....
menjelang waktu maghrib datanglah tetamu tersebut....
ohhhhhhoooooo rupanya
Yassin...penyanyi..lagu nasyid..ingat nak bergambar...
tapi tak sempat larr pulak...kalut..bebenor kisahnya...
dengan bateri digital camera yg tak berapa ada..hihihi....
Yasin memperkenalkan diri pada Pak Ngah kemudian minta diajarkan cara2 memanggang kambing...dengan betul...heheh..maka ilmu itu pun diturunkan padanya oleh Pak ngah...
Sebenarnya mood untuk bercerita..kurang ada waktu ini tapi saja2 menghabiskan masa...
shami tulislah apa2 saja....mood ni jadi sejuk beku sejak jumaat lagi..berlarut sampai Ahad..dan isnin yang riang juga kembali tak ada mood bila ada miss call..dari tut***
Tetiba kepala shami rasa sakit pulak...ditambah pula masih lagi berpuasa sunat syawal...
sempat YM dengan member...reda sikit kepala bila baca nasihat yang diberi..walhal selalunya shami yang bagi nasihat pada dia..hari ni shami dengar nasihat dari dia pulak...
entahlah naper aar macam tu...rasa macam terkeciwa japp.....huhuhuuuh lain hari larr cita kan...
drama belum tamat lagi....

3 ulasan:

Ayah Zain berkata...

salam syami2

minta-minta pening kepala tu tak ada kaitan dengan darah tinggi

rezeki berkata...

salam syami


insyallah, kurangkan tekanan
semua akan ok

shami2 berkata...

Salam Az...

Tekanan menyebabkan kepala jadi sakit ...heheh insyallah tak da darah tinggi..

Salam Pak itam...
Ya Pak itam saya akan cuba bertenang... kadang2 akan tertekan bila melibatkan orang yang tidak faham dan pentingkan diri sendiri suka selindung2
tak berterus terang secara matang...guna orang tua yg tak berapa faham untuk selesaikan masalahnya..