P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Khamis, 3 Jun 2010

Sileant Reader ke 2

Zaharah ( baju kurung merah)& Puspa ( Berjubah)...silent reader blog PDKM dan blog saya..heheh pertama kali
bersua agak malu aar tu...mereka ni graduate UiTM Manjung kursus Computer Sains..
tempat shami belajar masa tahun pertama kat UiTM dolu2..hehhe
Zaharah bekerja di Income tax...Jalan Duta..Puspa pula kat felda..Jln Gurney..on the way balik kerja ..singgah makan kat kedai shami...terima kasih..atas sokongan..dan kehadiran anda berdua...maya tu realiti....
Depa ni peminat kambing..hehehh
Malu aar bila camera dihala...tu..dah minta izin..dah
zaharah & Puspa..juga telah menunaikan umrah...bila dah pekena qhuzi kambing kat Makkah balik Msia depa duk carik kambing juga...
.CL..jangan lupa..balik Msia bawa resepi Quzhi kambing
Al Safwah aarr akak nak belajar..masak
Pssssst kita buat eksperimen..kat kedai bleh...hikkss
Tu harga dah terpamer...huhuu...



Nilah rupa kedai bila menjelang malam...heheh

Bila balik kerja..shami akan singgah kedai dulu..check tgok apa2 barang yang tak dak...prepare apa yang patut..termasuklah..cuci belanga(kuali), lap pinggan, garpu ..lap meja...huhuu mudah-mudahan..turun sikit berat badan......jogging kat dapur aar...
Letih tak usah citer...tapi abang dah beli..kopi sawda..ganti balik tenaga yang ilang tu...heheh
Kopi sawda = Kopi terpilih ( kopi arab) + Harbatus Sawda...(herba pilihan nabi...kita)
uikssss promote kopi sawda sehhhhhh....mesti tokeh kopi sawda senyum lebarr...kan..


********~INFO~********

Bermula hari jumaat Pak Ngah Mie BBQ kambing akan berniaga di tapak karnival
" JOM ke Masjid ~ di Masjid Nurul Iman Rawang....
sempena kempen orang ramai untuk dekatkan diri dengan masjid.. berbagai acara di atur....antaranya pada sebelah malam ...alunan nasyid dari kumpulan Rabbani...serta forum perdana...yang dihadiri panel2 berikut iaitu Datuk Dr Hassan Ali, Dr Ridhuan Tee...Datuk Dr Haron Din....dll..
Sementara..gerai2 makanan dan jualan..produk muslim juga ada disediakan....

termasuklah......" Pak Ngah Mie BBQ Kambing"...

jom beramai2 kita kunjungi Masjid Nurul Iman Rawang pada 4hb, 5hb dan 6 hb Jun 2010 ini
bagi memeriahkan lagi..program yang dianjurkan...

(Maklumat lanjut akan di kemaskini dari masa kesemasa).....






7 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

Alhamdulillah
ramai kekawan dah datang
harap2 mereka promosikan
kedai Pak Ngah Mei BBQ kambing

selamat maju jaya

Wassalam

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Shami..

Wow selain studio PDKM..nampak gayanya selepas ini kedai akak menjadi kunjungan rakan2 PDKM hik hik hik..
Agak2 saya follower 'Sehari Dalam Hidupku' yang ke brp dtg ke kedai akak eks? hihi

taj berkata...

Salam,

wahhh...dah ramai follower pi kedai...alhamdulillah

taj nak repeat jugak...tapi tak tau bila, tgh duk cari masa yg boleh selit nih...kalau pi pun, taj main terjah aja cam hari tu...takut plan2 tak jadi pulak...

shami...cadangan aje...tambahkan menu...laksa kedah..heheh

wassalam

shami2 berkata...

salam cik rozali

Insyallah berkat doa kawan2 semua...terima kasih..

Salam syima..
Ala syima datang jer...tak kisah yg keberapa..syukur kalau kawan2 blogger dapat datang dan rasa sendiri..dialu-alukan kepada sesiapa yg ingin menikmatinya...

Salam taj..

Datang jer lepak kalau free..tu..heheh
Laksa...kena masuk mesyuarat heheh dapatkan kelulusan hahahh tu..insyallah akan dipertimbangkan...

ina berkata...

Salam Shami,

Akak berangan nak bela kambing...rasa teruja dan suka sangat hati bila nampak kambing. Harapnya bukan angan2 Mat Jenin. InsyaAllah.

shami2 berkata...

Salam kak ina...

Saya suka tengok orang bela dan uruskan kambing seronok...masa ikut abang pergi beli kambing utk aqiqah..hari tu dapat masuk ladang ternak kambing..seronoknya...macam kat kawasan cowboy..ada dusun, ada lembu susu, ada sayur..ada kolam ikan..macam2...ilang stress kerja kak..pemilik pun orang melayu kita..baik..sgat...

shami2 berkata...

Kak ina...

insyallah bisiskan pada Allah nanti hasrat akak akan diperkenankan olehNya..percayalah...pasanglah niat dan impian dalam hati....berdoa selalu...itulah yg yg shami buat...bisik2...dengan Allah..bisik2 dengan suami..biar dia faham hasrat hati...kita..mungkin Allah akan bagi petunjuk melalui dia...