P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Selasa, 15 Jun 2010

Kolam Air Panas Hulu Tamu

Kawasan persekitaran kolam air panas....tenang nyaman..damai...bersih...boleh berkelah, makan2 sambil buat treatment.....bila rendam kaki dalam air panas..memula panas..lama2 jadi ok..badan akan mengeluarkan peluh macam kita berjogingg...lepas tu jalan2 atas batu2 kerikil yang dibuat khas..tak sakit...alhamdulillah..lepas tu badan akan rasa segar sangat...rasa macam lepas berenang, macam lepas jogging...tapi tak sakit uratlah..hehheh

salah satu telaga air panas...panas betul airnya..tapi taklah sampai boleh melepuh kulit...

telaga ni cetek ja..airnya disalurkan ke kolam2 besar..melalui pipe yg dibuat...khas



Anak2 duk buat treatment kaki ..atas batu..tu


lepas berendam dalam kolam air panas


Nampak ramai pengunjung silih berganti...


Aikk apek tokeh hardware seluar merah..tengah syok duk mandi..


katanya dulu dia sakit kebas2 kaki sejak beberapa bulan duk berendam dalam kolam air panas nih ..dah ilang sakit2 tu...


Pak Ngah hilmi ngan anak2 berehat jap..lepas berendam.hehheh


Mak ngah tak leh berendam...hihihi





Barisan anak2 Pak Ngah & Mak Ngah...Along, Angah, Abang cik dan Adik mimi


lepas berendam




Cuti sekolah ni kami sekeluarga hanya dapat bercuti sambil beriadah dikolam air panas Hulu Tamu Batangkali sahaja memandangkan terlalu sibuk dengan ....perniagaan...kelapangan yang ada digunakan sebaiknya untuk buat treatment baik pulih keletihan badan..hehehh


lagi pulak anak2 sukakan kolam air....tak kiralah panas atau sejuk airnya....janji boleh masuk kolam hehehh
Suasana persekitaran dikelilingi kawasan kebun dan hutan.....udaranya nyaman...sunyi...dan masuk adalah percuma....pengunjung silih berganti...kebanyakkan pesakit2 yang memang sudah faham akan khasiat kolam air panas....




6 ulasan:

kak su berkata...

salam shami2

Cantik!...Lepas mandi leh singgah kat shami2 kan...

Tak sangka ada air panas...satu lagi sungai..kan ...

Masa akak duk Wangsa Maju memang akak ikut laluan empangan kat sni lupa la..namamnya..

Tapi kini duk Puncak Alam highway la jwb nya... tuuyg sekali lalu Rawang terkejut bberuk..dah maju...Pekan Rawang sekarang dah taraf bandar kut kan...

Insyaallah..akak akan sampai...

Wslm

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

lepas berendam dlm air panas
pekena kambing bakar
sihat bugar badan
beribadat pun selesa
he he

Wassalam

shami2 berkata...

Salam Kak su..

Janganlah terkejut kak..Rawang makin maju sekarang akan jadi center persimpangan highway utara , selatan dan timur ...sekarang tgah sibuk buat highway dari guthrie ke templer...terus ke karak...insyallah bak kata kawan saya kini peluang perniagaan disisi highway...heheh

Salam cik rozali..
Ala dari jabatan ukur ke jalan Ipoh ofis saya tu dekat jarr..dari keramat ke rawang ikut MRR11 dah dekat tu...hehehh

مسافر_اسلام berkata...

Salam kak,
bestnya....MI selalu ke kolam air panas geduk Melaka.
Masuk kena bayar RM 2.50.

Kolam air panas ini kat mane ke?
Batangkali tu kat mana, MI tak tahu la.

manzlie berkata...

salam from Makkah



wahhh seronoknyer dia bercuti ...sakan yer..


kak shami...kirim salam sama along...

shami2 berkata...

Salam MI..

Kolam ait panas ni tak perlu bayar...
Lokasinyanya dekat bandar baru batang kali...masuk kat tepi surau...tut lupa lak nama surau tu...jalan terus ikut mini tar ada signboard sebagai pandu arah..cuba serch dalam tenet utk dapat lokasi tepat..akak tak pandai nak citer hahah..

Salam CL...

Along tu yg sakan cutinya...hehehh sanggup tak kuar rumah sebab nak layan tv...kat sekolah pondok tu tv tak leh tengok..heheh
Badan sihat jer..tak surut..kata along kat sana makans sedap...jer...

Ya insyallah nanti salam cl akan disampaikan...
malam nanti 16hb Jun...kami akan bertolak kekedah untuk hantar along balik asrama...huhuh..dah time..tak sempatlah dia nak jumpa CL...tuh