P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Isnin, 17 Mei 2010

Rumah ku Syurgaku


Tu dia PC kat rumah....laptop dah masuk wad...ICU..huhuhu
Mesin jahit nostalgia...betul kisah mesin jahit ni...duk jadi pameran kat rumah..
itulah antara barang2 kesayanganku..yang dibeli hasil dari kerja2 freelance
pertama sebahagian duit freelance khas tampung perbelanjaan untuk mak dan ayah buat haji...
selain kami adik beradik sama2 berkongsi...mengeluarkan bahagian masing2 bagi mencukupkan keperluan ayah dan mak...
lepas tu dapat beli komputer untuku dan adik2.. sebuah hp dan mesin jahit..
serta dapat menampung kos belajar sehingga dapat degree..alhamdulillah...
Dahulukanlah keperluan ibubapa..sebagai mengenang jasa mereka insyallah keperluan kita akan dicukupkan oleh Allah Taala jua...

Ini rupa dapur shami...heheh yang tak berapa rajin nak masak..hehhe
ala-ala orang kampung, jauh nun diutara negeri..betui ka kak umi...hehhe



Inilah rumah aku...heheh pagar tu juga hasil ilham
abang mie dan shami2 sendiri setelah mengambilkira
kos yang paling minima..syima ...heheh macam tau2kan...
cantik, kualiti, murah aar..



Inilah rumah tanggaku...rumahku syurgaku
Hanya serba sederhana....dapur ciptaan sendiri, pagar pun buat sendiri ..
Itulah catatan suatu perjalanan
buat kehidupan sementara ini
Agar ceria-ceria selalu
Sehari dalam hidupku
Seronok tengok rumah ayahanda dan bonda diginapserengge...
bagai mengamit kehidupan kami dari yang sama negeri...iaitu Kedah Jelapang Padi

12 ulasan:

manzlie berkata...

salam from Makkah...

cantik gak dapur akak tuh...heheheh


walsam

MohdArshad berkata...

Salam...Alhamdulillah rumah yg cantek ya CL....

kak su berkata...

Salam shami2

Beruah dah ada umah sendirikan...

Langsir jahit sendiri ker???

Wslm

afeezz berkata...

salam kak shami : alhamdilillah... hasil titik peluh sendiri, dapat sebuah rumah yang cantik...

mama ju, berkata...

MOGA terus suksess.

Rozali berkata...

Assalamualaikum Shami

Alhamdulillah
syukur
sempurna rumah idaman
lebih indah drp hasil titik peluh sendiri

Wassalam

Ayah Zain berkata...

salam shami2

alhamdulillah. berkat ketabahan maka apa yang impikan telah menjadi kenyataan

rezeki berkata...

salam shami

alhamdulillah, kita bersyukur akan setiap pemberian NYA

SiNoMoSa berkata...

salam kak shami,

hehe cantik dapur tue..
kak, betul tue..QS akan pikir harga yang minima tp berkualiti, cantik dan value for money hikhik..

shami2 berkata...

Salam CL...

Terima kasih...tgok gambar dah larr ..heheh jgan masuk..hikks

Salam Ustaz..
Terima kasih ..datang blog saya...biasa jar ustaz..

Salam kak su...
Alhamdulillah kak tulah satu2 rumah yg mampu dibeli...aa langsir jahit sendiri...pergi kursus ..ada tauliah aar hhehehe

Salam dekk afezz..
Yelah dah penat kerja itulah hasilnya kan..afezz pun dah ada CT nur, katil baru..pssssssst bila Mrs akan menjelma pulak..hehhe

Salam mama...

Ya insyallah ...akan terus berusaha...

Salam cik rozali...
Itulah...hasil kerja keras tangan heheh boleh ler buat pakai sendiri...

Salam AZ...
Itulah...AZ yg mampu...nak beli mahal..buat ler sendiri...apa yang boleh...

Salam CR...

Alhamdulillah syukur sangat dengan apa yang Allah telah berikan....

Salam syima..

Hahha syima syok kan bila sesekali duk dapur...heheh ape2 nak beli barang mesti pikir value of money...jimat cermat amalam baik kan...hehehh

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam shami,

lewat mama datang umah shami...depa semua dah balik...

Alhamdulillah...ada rumah yang cantik milik sendiri. semoga hidup shami & famili kekal bahagia sentiasa.

Ummi Humaira berkata...

salam sham....

betoi2....
pernah jelajah di dapur tu