P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Khamis, 6 Mei 2010

MESRA DALAM BICARA

Ini cik wazir drebar bas sekolah, dia suka makan kambing panggang...hehhe tengok tu gaya dia. Alhamdulillah anak2 dia ramai, 9 lelaki pulak tu tapi semua berjaya
Dekk afezz setelah dikorek2 inilah gambar kuah black pepper tuh...hehheh


Amboi cik abang ni makan tak nampak dah mertua lalu kat belakang tuh

Alhamdulillah,...sedap nyer makan


yang berkain pelekat berlebai putih tulah yang telah mengajar abang mie membuat kuah kambing panggang...namun hasil garapan balik resepi tu...alhamdulillah rasa kuah balck pepper tersebut menjadi lebih istimewa...

aduhai akak ...terharu tengok akak nih
Tu dia lagi set menu yang depar suka ..aikk abang mie pun ada jugak...


sebab tulah surau saya dikenali surau lamb chop sebab memang jemaah suka kambing panggang...
itulah rupa kuah dan set menu yang diambil oleh mereka
kentang putar, timun,tomato, coslow, sunskist,
timun ,tomato, brakoli, kacang pes kentang goreng coslow, karet, sunkist
Aii CL dok tayang roti arab, roti tamis, jom kak shami2 tayang set kambing bleh heheheh
Alhamdulillah rundingan terbuka telah berlansung semalam, hasrat untuk membuka kedai dalam waktu terdekat insyallah semakin cerah harapannya..semua masalah telah dirungkai semalam, dan kata putus telah dibuat semua pihak telah berpuashati...
rupanya ada ceriter disebalik..diam seribu bahasa itu..
sicapik, ader masalah...skill negotiate dan juga berunding secara mesra..heheh

Alhamdulillah abang mie telah mengambil tempat dan membuka ruang bicara agar semua masalah dapat diselesaikan....dengan baik...
Barulah tenang sikit hati shami2...bila saluran telah masuk landasan...syukur pada Allah
yang mendengar doa2 hambaNya...
Kebetulan tuan jual kedai tersebut orang kedah juga, walaupun berlainan bangsa...wah bertambah mesra...1 malaysia hehehe
Terharu dengan panggilan yang diterima betanyakan dimanakah kami semua nak makan lagi kambing panggang abang mie...resah bertamu kerna harapan mereka lambat bertamu
namun Allah juga lebih mengetahui






















8 ulasan:

silversarina berkata...

salam,

kambing panggang memang sedap tapi akak ikut mood kalau rasa nak sangat makan baru akak makan sebab kurang gemar kambing , bagi anak2 lelaki akak memang seekor pun boleh habis dimakannya dengan lidah dan mata dikoreknya sebab kat negara arab mereka biasanya letak kepala dan kambing sekali dalam dulang buat tetamu istimewa .

Atikah berkata...

Salam kak,
Alhamdulillah, Allah permudahkan untuk akak...
Surau kat umah akak selalu buat lamp chop ker?
bestnya...

Ayah Zain berkata...

salam shami2,

terlioq tengok depa berselera makan kambing tu. ada yang sampai menjilat jari.

taj berkata...

Salam Shami,


waduhhhh...terliurrr air liurrr ku...

teringat2 makan kambing di rumah hanis...lebihan sos tu dibawa balik cicah ngan roti pun jadik...sukran...mmg meletoppp sos cik abg awak...

shami2 berkata...

Salam silver rina

Saya dolu2 pun macam tu jugak tapi bila makan kambing panggang ni lupa pulak yg tu kambin hahahah...kalu pergi kedai ada kari kambin memang saya tak makan ..tak leh masuk rasa kuah pun dah tak ok...anak2 memang suka ..jemput kekedai nanti bila dah operasi...

Salam tikah

Ya dekk selalu buat lamb chop..ada yang sponsor kandang utk majlis tahlil, sambutan raya.dll .kalau ada menu nih yang lain dah tak laku....entah ler..tapi komen sifu dia pun tak leh calen rasa yang abang mie buat...walaupun dialah sifu...

Salam AZ...
Saya paparkan gambar nih bukan nak menunjuk tapi itulah reaksi mereka...belum lagi yang cakap direct..alhamdulillah...mudah-mudahan husb boleh berjaya dengan perniagaan ni...itulah sanggup berhenti kerja...istikharah dia dah kesitu....
hari tu masa buka gerai...pembantu pun tak leh tahan rasa dia...hari2 makan tak jemu hehehhe

Salam taj...
Betul ker taj...Allahuakbar..terima kasihlah ...atas penghargaan tuh...

mama ju, berkata...

Aslkm Shami2

Wah menariknya cerita ni...
Mama tertinggal sikit...kedai tu nak bukak kat mana?
Moga berjaya.

Zie berkata...

Salam Shami2,
Sedapnyer kambing panggang tu... bila la nak merasa, nanti bukak kedai bagi tau ye... Saya mula makan kambing dengan seleranya kat sebuah resort Tasik Pedu, Kedah, sedap sungguh... , ok lah Shami2 dah ada kedai, nanti saya datang... Tak lama lagi masuk rancangan 'jalan-jalan cari makan' glamerrr sehh...

shami2 berkata...

Salam Mama,

Yer ker...tak per ma, kedai insyallah nak buka kat rawang kat bt 16..terima kasih utk support tu.

Salam Zie..
Ya ka ..saya hanya makan kambing panggang jer stakat nih..kalu kari ker kurma kambing tak leh masuk..hehhe. Mudah-mudahan proses urusan ambil alih kedai berjalan dengan lancar, dah ready yang tu insyallah dah boleh operasi, kawan2 duk call banyak nih heheheh