P" NGAH HILMI KAMBIN P'GANG

Selasa, 13 Oktober 2009

SARAPAN PAGI DAN MAJLIS JAMUAN RAYA

Inilah gambar ikhsan dari blog kak umi yg saya dapat down loadkan
nak tunggu gamabr saya sendiri masukkan lambat sikit...kak umi terima kasih
Majlis ni dibuat dengan jemaah seramai 14 orang, semua ini adalah cadangan tuan penasihat surau kami yang kebetulan rumahnya bertentangan dengan rumah saya, dan suami saya sebagai koodinator majlis...rumah sya yang serba sederhana itu dijadikan port untuk diorang masak rendang tok dan rendang ayam...serta bekalan makanan dan sebagainya...
Majlis berjalan dengan lancar, semua makanan habis...jemputan terdiri dari saudara-mara masing2..rakan2 pejabat masing2 dan jejiran berdekatan..majlis seumpama ini telah pun kami lakukan sejak 3 tahun yg lalu...semua kerja dilakukan bersama bak kata yang ringant sama dijinjing yang berat sama dipikul..hubungan juga jadi bertambah akrab..dalam suasana yang cukup sederhana......alhamdulillah
Wahai rakan2 sekelian...bagaimana agaknya kalau majlis seumpama kita buat bila CL pulang...coti nanti..tentu meriah dapat jumpa kengkawan kat ahli PDKM semua....













































































































































































































































































































5 ulasan:

ummi humaira berkata...

salam Sham ..
semoga ikatan ukhuwah berpanjangan hingga akhir hayat .

shami2 berkata...

Salam kak...

Insyaallah ....kak..amin untuk doa akak tuh..

cikgu mas berkata...

Salam kak sham

ukhwah yang penuh keredhaan allah yg kita harapkan.

Asnija berkata...

seronok berjumpa dan makan ramai-ramai gitu...yang best nyer bab sembang...catch cerita masing-masing...

shami2 berkata...

Salam CM...

Ya benar kata-katamu itu...inilah blogger PDKMlah yg membuatkan pertemuan dr dunia maya ke dunia nyata...saparrr...terajunya..pasti CL kita larrr kan...

Salam Kak As..

Betui kak...hari tu masa kak ummi datang tak sempat sembang sgt..tetamu banyak..MIL yg melayan ..kak Ummi..tu..tapikan saya ni lain sikit..bila berdepan malu tul nak cakap...sbb blum biasakan..malam tdi hanis call ..gabra..sungguh..nak cakap macam2..tapikan...gelak ja banyak....hehehhe ganra la tuh...kalu ramai2 saya suka dengar buah butir org sembang...ada pluang nak buat joke...sya akan masuk..hahhaa..